Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne ciasto marchewkowe"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Owoce posiekaj i dodaj do mleka sojowego. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z wiórkami, namoczonymi bakaliami (wlewając pozostałe mleko), sokiem z cytryny, olejem, orzechami, sezamem, pestkami dyni i łyżką octu. Mąkę przesiej z cynamonem, proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli.
Wymieszaj, połącz z resztą. Ciasto piecz 40–50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po ostudzeniu udekoruj np. musem z mascarpone (serek zmiksuj z 2 łyżkami mleka i szczyptą stewii) i skórką pomarańczową.
• 70 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 złŹródło: Show