Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6412
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 320
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6412
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 320
Składniki
Upiec biszkopt z 3 jaj w formie o wymiarach średnicy 30 cm.
Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Po dokładnym utarciu dodać mąkę ziemniaczaną ucierać. Do utartego kremu wlewamy wrzące mleko ucieramy i zostawiamy do ostygnięcia.
Masło i 300 g cukru pudru utrzeć dodając po łyżce przygotowanego kremu. Gdy uzyskamy jednolitą masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokrojone w kostkę ananasy. Do drugiej kakao, posiekaną czekoladę i orzechy.
Na biszkopt wyłożyć najpierw ciemną masę potem jasną. Wierzch polać galaretką. SMACZNEGO!