Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Budynie ugotować na 0,5l mleka wystudzić. Dodać masło i utrzeć na gładką masę. Śmietanę w proszku ubić na sztywno na kremówce. Blachę (dużą) wyłożyc papierem i układać warstwy: Herbatniki Budyń Dżem (koniecznie porzeczkowy) Krakersy Masa krówkowa (wstawić go gorącej wody by lepiej wyszła z puszki) Herbatniki Śmietana posypać starta czekolada. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na następny dzień jak warstwy się przegryzą. Smacznego :)