Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak i bomba witaminowa.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 266
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
...ale pyszny.
Odsłon: 359
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 266
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
...ale pyszny.
Odsłon: 359
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę ew. pomidora, zasmażamy, dolewamy wodę, dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości (ma się rozpadać), jeśli nie daliśmy pomidora, to teraz jest pora na koncentrat, przyprawy do smaku wg uznania (nie za duzo, to ma być zupa paprykowa).
Gdy się zagotuje, miksujemy dokładnie, dodajemy oliwę (wg mnie podkresla smak, ale mozna ją pominąć, jesli ktos nie lubi), mieszamy, nalewamy, sypiemy koperek i gotowe! Można zabielić śmietaną lub jogurtem jeśli ktoś lubi. Smacznego!