Przekąski Przepis na:

Wątróbka drobiowa z cebulką

Przekąski

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1187

Dodano: 08.07.2009

Odsłon: 10555

Szybki sposob na smakowita delikatna watrobke

Składniki

  • watrobka drobiowa, 1 kg
  • cebula, 2-3 duze sztuki
  • sol, do smaku
  • maka, 0,5 szklanki
  • olej, do smazenia
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Watrobke myjemy i oczyszczamy z blonek, nastepnie wrzucamy do miski z maka i mieszamy, aby kazda watrobka byla dobrze obtoczona.

  2. Smazymy watrobki na bardzo dobrze rozgrzanym oleju ok 5 minut lub dluzej w zaleznosci jak kto lubi (dobrze zrobiona w srodku lub lekko rozowa). W miedzy czasie do smazenia dodajemy pokrojona w piorka cebulke zeby ladnie sie przysmazyla.

  3. UWAGA! NIgdy nie solimy watrobki przed smazeniem, bo bedzie twarda i niesmaczna. Sol dodajemy po usmazeniu do smaku.

  4. Podajemy jako danie glowne z ziemniaczkami lub z chlebkiem na kolacje. Smacznego :)