Tort Filadelfia

Desery
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anulka23
łatwe do zrobienia

Składniki

  • biszkopty podłużne, op30dag
  • masło miękkie, 12,5dag
  • serek philadelfia, 2op
  • słodka śmietana ubita, 2op
  • cytryna
  • galaretka cytrynowa, 1op

Przygotowanie

  1. Biszkopty zetrzec na tarce albo do malaksera(trochę odłożyc do posypania wierzchu).Dodac masło i wyrobic.Dno tortownicy wyłożyc papierem do ciast,wyłożyc masę i dobrze ugniesc.Przygotowac galaretkę z połowy wody podanej na opakowaniu,ostudzic.Serki włożyc do wysokiego naczynia dodac wyciśnięty sok z cytryny,zimną galaretkę,wymieszac.Dodac ubitą śmietanę i delikatnie wymieszac.(masa ma byc nie za słodka,winna).Masę wylac na spód posypac tartymi biszkoptami i do lodówki na 5-6godz.Ja osobiscie zostawiam na całą noc do lodówki.

Składniki
  • biszkopty podłużne, op30dag
  • masło miękkie, 12,5dag
  • serek philadelfia, 2op
  • słodka śmietana ubita, 2op
  • cytryna
  • galaretka cytrynowa, 1op
Składniki