Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam 1 laskę kiełbasy pokrojoną w plasterki. Kiedy tłuszcz się wytopił, a kiełbasa przyrumieniła, dodałam posiekaną cebulę. Smażyłam ok 5 minut, dodałam pokrojone 2 pomidory, sól, pieprz, paprykę słodką mieloną i 3 posiekane ząbki czosnku. Kiedy pomidory się prawie rozpadły, dodałam garść natki pietruszki. Natka pietruszki obowiązkowa, ponieważ nadaje charakterystyczny smak. Podałam z pełnoziarnistymi świderkami (plus garstka muszelek)