Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, soczysty schab. Przepis bardzo łatwy, dostałam od sąsiadki.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 334
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 334
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 672
Składniki
Umyty i osuszony schab natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem itp. Owinąć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na co najmniej 2 godz.
Następnie mięso włożyć do woreczka do pieczenia i dobrze zawiązać.
Włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Mięso musi być całkowicie zanurzone. Wiązanie nie powinno być w wodzie. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu 30-35 min.
Po tym czasie, wyłączyć gaz. Schab wyjąć z garnka po wystudzeniu.
Gotowe. Smacznego.