Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na urodziny dla naszych pociech.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 148
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 148
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, smalcem, z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia i dodać żółtka z połową cukru, następnie zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do przygotowanej formy (tortownica o średnicy 22 cm). W międzyczasie białka ubić na sztywno. Do piany wsypać resztę cukru, budyń i ubijać przez 5 minut. Wlać jogurty, resztę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe, owoce i razem wszystko dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na przygotowane ciasto w formie i przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta lub kruszonką z tegoż ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Śnieżki ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu dodać odrobinę barwnika spożywczego, wyłożyć na upieczony wystudzony placek i ozdobić owocami ( proponuję borówkami).