Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tanie danie na obiad.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Składniki
Wykonanie: Skrzydełka i włoszczyznę umyć, posolić i gotować przez 30 minut, następnie wyjąć z wywaru skrzydełka a wywar przecedzić. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni wrzucić pokrojoną jedną cebulę, zeszklić i wsypać ryż. Chwilę smażyć, podlać szklanką wody i szklanką wywaru i odrobiną soli do smaku i gotować około 20 minut. Drugą cebulę zeszklić na łyżce oleju, dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną paprykę i cukinię smażyć 5 minut. Usmażone warzywa i skrzydełka dodać do ryżu, przyprawić sosem sojowym i jeszcze chwilę podgotować i w razie potrzeby doprawić.