Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkani. Do kawy i nie tylko.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 923
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 923
Składniki
Lekko podgrzej 1/3 mleka, rozpuść w nim drożdże i łyżeczkę cukru dosyp tyle mąki by powstała gęsta, gładka masa. Odstaw na 20 min.
Do miski wsyp 55 dag. maki, dodaj zaczyn, jajko, 1/3 masła, 5 dag. cukru i cukru waniliowego. Zagnieść ciasto i odstaw je na 1 godzinę. Z reszty masła, mąki, 20 dag. cukru i płatków migdałowych. Zagnieść krusząkę. Twaróg wymieszaj z śmietaną, budyniem, 5 jajkami. Ciasto rozwałkuj. ciasto wyłóż na blachę wyłożonym pergaminem. przykryj masą serową i krósząką. Piec przez 40 minut w temperaturze 200* C * STOPNIE