Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekki deser.Biszkopt z serem mascarpone i frużeliną wiśniową,udane połączenie smaków.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11245
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 307
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11245
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 307
Składniki
Frużelina wiśniowa: wiśnie zagotować ze szklanką wody i cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozbełtać z niewielką ilością wody, wlać do wrzącego syropu i zdjąć z ognia, gdy zacznie gęstnieć. Wystudzić.
Piekarni rozgrzać do 180 stopni C. Tortownicę nasmarować tłuszczem, dno wyłożyć papierem do pieczenia.
Biszkopt: jajka zmiksować z cukrem, około 2-3 minuty. Na niskich obrotach wymieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać do formy i piec około 30 minut. Po upieczeniu ściąć nożem cienką wierzchnią warstwę ciasta, wystudzić.
Masa serowa: ser mascarpone zmiksować z cukrem. Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do sera i wymieszać.
Frużelinę wiśniową rozłożyć na biszkopcie. Na wiśnie przełożyć masę serową, posypać po wierzchu startą czekoladą. Schłodzić 2-3 godziny.