Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-03-2012
Serniczki bez pieczenia sa latwe do wykonania, smaczne a dobor owocow zalezy od pory roku lub uznania. Mozemy takze wykorzystac owoce mrozone.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Biszkopciki wsypujemy do wolreczka foliowego - rozdrabniajac walkiem do ciasta. Tak rozkruszone wsypujemy do garnuszka z maslem i orzechami - podgrzewajac do rozpuszczenia sie masla. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Dno formy wykladamy papierem do pieczenia i wykladamy mase.
Zelatyne zagotowujemy z cukrem i woda, nastepnie przestudzona laczymy z serkiem i jogurtem. Wykladamy na mase biszkoptowa.
Galaretke zagotowujemy dodajac do niej przygotowane wczesniej owoce. Objetosciowo owocow jest wiecej niz galaretki. Lekko przestudzona delikatnie wylewamy na serek. Chlodzimy w lodowce ok. 3 godzin.