Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka w/g przepisu Marthy Stewart. Bardzo orzeźwiająca dzięki zawartości świeżych ziół, o wartościach zdrowotnych pestek granatu nie trzeba przekonywać. Świetna na kolację, można ją śmiało zabrać do pracy w pudełku na lunch. źródło: mniammniam.pl
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 310
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 402
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 607
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 310
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 402
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 607
Składniki
Kaszę kuskus wsypać do miski, wymieszać z solą i zalać wrzącą wodą. Całość przykryć talerzem i zostawić na około 15 minut.
Rodzynki zalać gorącą wodą i zostawić do napęcznienia. W tym czasie posiekać drobno szalotki, natkę pietruszki i miętę. Obrać granata i delikatnie wyjąć pestki. Odcedzić rodzynki i pozostawić na sitku, aby dobrze ociekły z wody.
Jeżeli kuskus wchłonął całą wodę, delikatnie przemieszać go widelcem. Do kuskusu dodać cebulkę, pietruszkę, miętę, rodzynki, pestki granata. Doprawić cytryną, oliwą i pieprzem. Sałatkę można posypać podprażonymi słupkami migdałów lub posiekanymi orzechami laskowymi. Zamiast rodzynek można dodać żurawinę, śliwki suszone lub suszone morele.