Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na puszyste i delikatne racuszki na maślance z dodatkiem leśnych jagód. Racuszki są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Błyskawicznie rosną też na patelni, a później znikają z talerzy ;) Idealnie komponują się z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym lub syropem klonowym. Smacznie polecam :D
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 16
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 16
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 84
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 250
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 16
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 16
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 84
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 250
Składniki
Maślankę łączymy z jajkami, a następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej za pomocą trzepaczki) na jednolitą i gęstą masę. Do powstałej masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Porcje masy nakładamy za pomocą łyżki na dobrze rozgrzany olej rzepakowy i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru oleju.
Racuszki posypujemy cukrem pudrem i podajemy z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Życzę smacznego! :)