Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i szybkie w wykonaniu
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z 1/4 szklanki wody.Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć na odrobinie tłuszczu,dodać do tego posiekany drobno czosnek i razem chwilkę wszystko smażyć.1,5 litra wody zagotować z kostkami rosołowymi
Do mielonego mięsa dodać cebulę z czosnkiem,bułkę tartą,zioła i przyprawy.Wymieszać.Formować pulpeciki i wkładać je do gotującego się rosołku,gotować 20 minut.Po tym czasie wyjąć je na talerz.
Koperek drobno pokroić.Masło rozpuścić na patelni,dodać mąkę i zrobić zasmażkę,dodać do wywaru,zamieszać, doprawić, zagotować.Dodać do sosu pulpety,koperek i wszystko razem chwilkę pogotować.Na końcu dodać śmietanę