Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i kurczak można podawać na tysiąc sposobów, oto jeden z nich... Pyszny, szybki ale i śmietankowy ;)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1303
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1303
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w mieszance z oliwy, soli, słodkiej papryce, odrobinie curry, czosnku, oraz pieprzu Cayenne. Po pół godzinie pieczemy pierś, gdy się lekko zrumieni, dodajemy pokrojonego pora, fasolkę szparagową, pikle, oraz małe drzewka kalafiora (kalafior najlepiej mrożony żeby szybciej doszedł). Całość chwilę dusimy około 5 minut. Do warzyw dajemy serek mascarpone, musztardę, sok z cytryny, chwilę razem gotujemy cały czas mieszając jeżeli trzeba dodajemy odrobinę wody, tak by powstał sos. Podajemy z ugotowanym makaronem.