Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na szybki i smaczny obiad
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 593
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 593
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z ew. błon. Cebule pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki. Mięso natrzeć solą, pieprzem, wyciśnietym czosnkiem oraz rozmarynem. Miód rozcieńczyć z oliwą i posmarować nim mięso. Na patelni, w niewielkiej ilości oleju, obsmażyć polędwiczkę ze wszystkich stron, mniej więcej po 2-3 min. z każdej i odłożyć na talerz, żeby mięso odpoczęło. Cebulę podsmażyć na tej samej patelni, dzięki temu nie stracimy smaku powstałego podczas obsmażania mięsa i dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić do ostygnięcia. Ważne jest, aby dobrze odparować całą wodę z pieczarek, żeby podczas pieczenia nie puszczały jej w cieście.Na papierze do pieczenia rozłożyć ciasto francuskie, posmarować pieczarkami. Na środek położyć polędwiczkę i owinąć ją ciastem. Można posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem. Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej, na którą przepis również znajdziecie u mnie. Pozdrawiam i życzę SMACZNEGO!!!! :-)