Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Składniki
UTRZEĆ MARGARYNĘ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ DODAJĄC PO 1 ŻÓŁTKU
MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM PRZESIAĆ PRZEZ SITKO DODAWAĆ PO TROCHĘ DO UCIERANEGO CIASTA,JEŻELI JEST ZA GĘSTE WLAĆ MLEKO
UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK I DELIKATNIE WMIESZAĆ W CIASTO.
UPIEC PLACEK W ŚREDNIEJ BLASZCE/25/38/
JABŁKA OBRAĆ ZETRZEĆ NA TARCE LEKKO PODDUSIĆ W GARNKU/TAK ŻEBY ZMIĘKŁY/PRZESTUDZIĆ DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ WYMIESZAĆ.
PLACEK PRZEKROIĆ NA PÓŁ WYLAĆ JABŁKA Z GALARETKĄ PRZEŁOŻYĆ DRUGĄ POŁOWĄ PLACKA.
WIERZCH PLACKA POSYPAĆ CUKREM PUDREM. JA POSMAROWAŁAM ROZPUSZCZONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ.
PIEC 40 MIN. W 180 STOPNIACH