Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciasto, ciągnący ser, zapach świeżych ziół i słodycz pomidorów to pierwsze skojarzenia na myśl o idealnej pizzy. Właśnie taką możesz zrobić sam we własnym domu w zaledwie kilkanaście minut!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 292
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 292
Składniki
Cześć pomidorków koktajlowych podsmażyć na odrobinie oliwy z ulubionymi ziołami ( np. tymianek, oregano), czosnkiem, doprawić solą i pieprzem ( jeśli lubicie możecie dodać ostre papryczki). Wszystko smażyć aż pomidorki się rozpadną i utworzą pyszny sosik.
Resztę pomidorów oraz kulkę sera mozzarella pokroić na plasterki. Na rozwiniętym cieście francuskim równomiernie rozłożyć wcześniej przygotowany sos, na nim ułożyć plastry sera i pomidorów. Wszystko posypać odrobina sera żółtego i piec w piekarniku zgodnie z zaleceniami na opakowaniu cista francuskiego ( ok 12 min w temp. 220 ). Po wyjęciu z piekarnika pizza jest gotowa do jedzenia, smacznego! ;)
Ja użyłam pomidorków i ziół z własnego ogródka, jeśli macie taką możliwość to zachęcam do hodowania swoich ekologicznych warzyw bo satysfakcja, a przede wszystkim smak są nie do podrobienia! :)