Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
filet z kurczaka z delikatnym posmakiem cytryny i czosnku
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2656
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2656
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
piersi z kurczaka umyc osuszyc recznikiem papierowym i pokroic na cienkie paski. Opruszyc sola i pieprzem. Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek dodac posiekany zabek czosnku i poczekac jakies 2 minuty,nastepnie wrzucic kurczaka i wszystko delikatnie polaczyc. Trzymac na srednim ogniu jakies 20minut dopuki kurczak sie nie przyrumieni nastepnie wycisnac sok z cytryny.Na sam koniec dodac smietane wymieszana z maka i odrobina wody.zaczekac az sos zgestnieje. Swietnie smakuje z grzankami z dodatkiem zoltego sera i czosnku. Smacznego