Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35865
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 245
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35865
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 245
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Składniki
Mielone mięso włożyć do miski. Dodać posiekaną dymkę zeszkloną na łyżce masła. Wbić jajka. Wsypać 2 - 3 łyżki tartej bułki oraz starty parmezan. Przyprawić do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami, mieloną papryka, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę mięsną dokładnie wymieszać. 2. Paprykę umyć, przekroić na połówki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić wzdłuż na paski o grubości około 1 cm. Przelać na sicie wrzątkiem, aby nieco zmiękła a następnie zimną wodą i starannie osaczyć. 3. Foremkę keksową wysmarować olejem i posypać tartą bułką. Kilka łyżek masy mięsnej rozsmarować na dnie foremki. Następnie ułożyć wzdłuż część pasków papryki i przykryć masą mięsną. W ten sposób do foremki włożyć całą masę mięsną przekładając ja paskami papryki. Wyrównać wierzch łyżką i posmarować olejem. 4. Pieczeń wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 50 minut. Wyjąć z foremki, pokroić na grube plastry.