Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy zna śląską modrą kapustę ale moja w trochę innym wydaniu:)
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13155
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 96
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 376
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 330
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13155
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 96
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 376
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 330
Składniki
Kapustę poszatkować,jabłka obrać pokroić w ósemki,cebule posiekać w kosteczkę.Rozgrzać masło na patelni i posmażyć cebulę dodać jabłka i kapustę.Dodać laskę cynamonu(można dodać 1 łyżeczkę sypkiego cynamonu)wlać szklankę soku jabłkowego.Doprawić solą do smaku.Gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie.Dodać na koniec ocet balsamiczny i powidła śliwkowe dodać trochę pieprzu i ewentualnie jeszcze soli i trochę cukru.Kapusta smakuje lepiej po ok1-2 godz aż smaki się przegryzą.Najlepiej w towarzystwie klusek i rolady śląskiej:) Smacznego:P