Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietnie smakuje
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Składniki
z maki, cukru, margaryny, sody, miodu, 2 lyzek mleka, 1 jajka i 2 zoltek zarobic ciasto kruche, podzielic je na pol i upiec dwa placki w sredniej formie, piec na ciemny zloty kolor ok 20 min w 180 st.,
z reszty mleka 4 jajek i c pudru ugotowac budyn i cieply wylac na jeden upieczony placek,ewentualnie mozna dodac 1-2 lyzki masla i wymieszac az sie rozpusci w budyniu rowniez mozna dodac troche soku z cytryny bedzie wtedy smak lekko cytrynowy kwaskowaty jesli ktos nie lubi mdlego slodkiego ciasta, przykryc drugim platem ciasta , puszke masy krowkowej rozsmarowac na wierzchu, po rozsmarowaniu masy noz zamoczyc w goracej wodzie i mokrym i cieplym wygladzic powierzchnie, macvzac noz w wodzie w razie potrzeby, po tym stopic czekolade zrobic esy floresy i rozlozyc dekoracyjnie bakalie