Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania wegetariańskie wcale nie muszą być nudne. Makaron z warzywami jest tego doskonałym przykładem. Może służyć jako sycące danie główne, jak i w mniejszej ilości jako przystawka pobudzająca apetyt.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Makaron ugotować al dente. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry, pomidory w kostkę, czosnek w plasterki. Bakłażana oprószyć solą i odstawić, aby puścił wodę.
Z ugotowanego makaronu uformować gniazdka, najlepiej ułożyć go w formach na mufinki lub duże babeczki. Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 15 minut na lekko złoty kolor.
W tym samym czasie przesmażyć bakłażana i cukinię na rozgrzanym oleju. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek. Dodać pomidory i chwilę dusić.
Na talerzu układać bakłażana i cukinię, na nich układać zapieczone gniazdka makaronowe i nakładać na nie gorące pomidory, dekorować cząstkami pomidorków koktajlowych.