Makaron z pesto

Dania główne
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Wiech_K
Danie ze słoika? W sumie tak. Od przyjaciela Włoch dostałem paczkę makaronu linguine z Ligurii i słoik pesto z bazylii i orzeszków. W sam raz na obiad.

Składniki

  • ok. 30 dag makaronu linguine lub tagliatelle
  • pół słoiczka pesto
  • odrobina tartego parmezanu do posypania
  • mały pomidor do dekoracji

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj al dente, wg przepisu na opakowaniu.
    Do rondelka przełóż pesto i dodaj 2 - 3 łyżki wody. Zagrzej i dokładnie rozmieszaj.
    Ugotowany makaron rozłóż na talerze, polej sosem pesto, posyp świeżo startym parmezanem, dołóż plastry pomidora, listek bazylii i podawaj.

Składniki
  • ok. 30 dag makaronu linguine lub tagliatelle
  • pół słoiczka pesto
  • odrobina tartego parmezanu do posypania
  • mały pomidor do dekoracji
Składniki