Kruche grzebyki

Desery
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Ewcik
Dla amatorow kruchych ciastek

Składniki

  • mąka, 2 szkl
  • cukier waniliowy, opakowanie
  • maslo lub margaryna(polecam maslo), kostka
  • kwaśna śmietana, szkl
  • twarda marmolada

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki razem zagnieść.Zawinąć w woreczek foliowy i wlozyć na pół godziny do lodówki.

  2. Po tym czasie stolnicę podsypać mąką ,ciasto rozwalkowac.Na brzeg ciasta ułożyć cienką warstwę marmolady i zawinąć na pół i jeszcze raz na pół.Odciąć od reszty rozwałkowanego ciasta.Powstały wałek pociąć na ok. 5cm.ciateczka ilekko na brzegu ponacinać.Tak postępować z resztą ciasta.Piekarnik rozgrzać na 180 stopni i piec ok.30 min.Mają być rumiane.Posypac cukrem pudrem

Składniki
  • mąka, 2 szkl
  • cukier waniliowy, opakowanie
  • maslo lub margaryna(polecam maslo), kostka
  • kwaśna śmietana, szkl
  • twarda marmolada
Składniki