Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski lane na mleku..., myślę że każdy pamięta takie śniadanko z dzieciństwa. Moje córki wołają na nie wielorybki na mleku, bo w gotowaniu kluski przybierają bardzo dziwne kształty. Tym razem z mąki kukurydzianej, która bardzo mi posmakowała.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 22
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 22
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 41
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 22
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 22
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 41
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
Składniki
Wstawiamy w garnku mleko i go gotujemy. Robimy kluski, wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając. Gdy nasze mleko już się gotuje, łyżką wykładamy kluski i gotujemy ok. 3 minuty. Możemy lekko dosłodzić, chociaż ja już nie dodawałam cukru bo i tak były słodkie i pachnące wanilią. Może zdjęcia tego nie oddają ale są bardzo żółciutkie i bardzo smaczne :)