Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubimy wytrawne dania, możemy go zrobić na winie. Ja tym razem poszłam w klasykę :)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7358
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 194
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7358
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 194
Składniki
Mięso wołowe kroimy w dużą kostkę. Następnie obtaczamy w mące. Wrzucamy po kilka kawałków na rozgrzany smalec i podsmażamy na złoto, żeby zamknąć pory.
Obsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Na tej samej patelni, na której podsmażaliśmy mięso wrzucamy pokrojone w piórka cebule i dodajemy do garnka z mięsem. Wrzucamy jeszcze 2 ząbki czosnku, 4 liście laurowe, 7 ziarenek ziela angielskiego i dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie.
Na patelnię, na której wcześniej smażyliśmy mięso i cebulę wrzucamy pokrojone na cząstki pieczarki. Dodajemy łyżkę masła, świeżo zmielony pieprz i podsmażamy na złoto. Przekładamy do garnka z mięsem. Następnie podsmażamy pokrojoną w paski paprykę i również dodajemy ją do garnka z mięsem.
Na koniec wrzucamy na patelnię łyżkę smalcu i słodką paprykę. Podsmażamy, aż papryka nabierze ciemnego koloru i dodajemy do mięsa. Całość dusimy, aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Gulasz podajemy z kaszą, chlebem lub ziemniakami. Smacznego :)