Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne połączenie jabłek z ciastem kakaowym :-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 746
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 746
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1867
Składniki
Jabłka obieramy, drążymy i kroimy w kostkę. W misce ucieramy jajka z cukrem, dolewamy olej, sypiemy mąkę, sodę, kakao. Wszystko ucieramy. Dodajemy rodzynki i orzechy oraz jabłka. Mieszamy. Prostokątną (33x20cm) blachę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Następnie wykładamy ciasto. Masa jest bardzo gęsta i z trudem się wykłada. Mój sposób na to jest taki, że najpierw wykładam część masy z jabłkami, później troszkę samych jabłek równomiernie i na koniec przykrywam pozostałym ciastem wklepując delikatnie jabłka w środek. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni C. Można posypać cukrem pudrem jak wystygnie. Smacznego :-)