Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonny ale smaczny przekładaniec
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Składniki
Margarynę, cukier, żółtka ucieramy na puszystą masę, potem dodajemy mąkę, proszek, amoniak oraz ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 części: do jednej dodajemy orzechy, do drugiej kakao a do trzeciej 2 łyżki mąki. Ciasto wykładamy na blachę 25x36cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy placki tak mniej wiecej ok 20 -25 minut. w 165st
2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2,5 szkl. wody, gdy się trochę zetnie dodajemy filiżankę wiśni lub innych owoców. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szkl. wody i gdy przestygnie łączymy z ubitą śmietaną. Jeśli chcemy możemy dosłodzić cukrem pudrem.
Orzechowy placek smarujemy galaretką z wiśniami, następnie kładziemy placek kakaowy, smarujemy powidłami, na to wykładamy śmietanę i przekładamy białym plackiem i polewamy polewą bądź lukrem.