Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe conieco do niedzielnej kawy:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
Do wysokiego naczynia wbic jajka, dodac cukier, olej i kefir. Wymieszac. Wsypac make, sode , proszek do pieczenia i kakao. Ciasto dobrze wykrecic by nie bylo grudek. Dodac powoli swiezo zapazona ciepla kawe. Wylac na tortownice o srednicy 23 cm. Piec 1 160 stopniach do tak zwanego suchego patyczka.
Na mleku ugorowac budyn bez cukru. Wystudzic. Czekolade rozpiscic nad para wodna. Margaryne utrzec na puch z cukrem pudrem dodajac porcjami wystudzony budyn i zimna ale plynna czekolade.
Wustudzone ciasto przekroic na dwie czesci. Jezeli ciasto jest nierowno wyrosniete sciac nierownosci. Przelozyc 3/4 kremu, reszte polozyc na wierzch. Ja scietych czesci ciasta nie wyzucilam tylko pokruszylam i polozylam na gorna warstwe kremu.
Ciasto jest dosyc ciezkie i wilgotne. Najlepsze na nastepny dzien kiedy smaki sie przejda :):)
Życze smacznego