Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 75
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 75
Składniki
Upieczony biszkopt przekroić na połowę.Przed położeniem masy naponczować.
Masa: Wodę,cukier, masło,sok i skórkę z cytryny zagotować i przestudzić.1 szkl. mleka wymieszaną z dwiema łyżkami mąki ziemniaczanej wlać do tego syropu i zagotować aż się zrobi gęste.Ciepłą masę wylać na połowę ciasta i przykryć drugą połową.
Lukier:Ucierać cukier z sokiem cytrynowym i wódką około 6 minut.Gładkim i lśniącym lukrem polewać ciasto.