Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i sycące ciastka owsiane bez cukru. Pychotka!
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2029
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2029
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Utrzyj masło ze stewią. Dodaj jajko, aromat waniliowy, płatki owsiane i wszystko wymieszaj.
Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia, dodaj do reszty masy. Na koniec wlej mleko, wsyp rodzynki i ponownie dobrze wymieszaj.
Ciasto nakładaj łyżką na blaszce wyłączonej papierem w odpowiednio dużej odległości tak, aby nie pozlepiały się podczas pieczenia. Delikatnie spłaszcz je, uklepując widelcem.
Ciastka piecz przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Przed podaniem poczekaj, aż ostygną.