Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez pieczenia i łatwe w wykonaniu.Ciasto inspirowane przepisem na "Bananowy song" użytkownika OstraNaSlodko:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Smarujemy blachę margaryną dokładnie i wykładamy szczelnie dno formy herbatnikami.
Gotujemy budyń z margaryną i cukrem tak jak podaje przepis na opakowaniu pamiętając o mniejszej ilości mleka.Po zestawieniu z ognia dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy dużą łyżką.Następnie wsypujemy galaretki w proszku i dokładnie mieszamy( w zależności jaki smak galaretek wybierzemy taki uzyskamy kolor i smak ciasta).Gorącą masę wylewamy delikatnie na herbatniki i zaraz przykrywamy herbatnikami.
Gdy ciasto dobrze wystygnie i stężeje smarujemy wierzch herbatników masą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.Ciasto dobrze jest włożyć na kilka godzin do lodówki by dobrze zastygło i dobrze się kroiło.