Brunch dla Ukrainy z Weroniką Marczuk

Już od dwóch tygodni Polacy jednoczą się, żeby pomagać wschodnim sąsiadom. W ramach wsparcia dla Ukrainy, staramy się dzielić z wami inicjatywami pomocowymi, które organizują przedstawiciele branży gastronomicznej. Jedną z takich akcji, do której możecie dołączyć, jest "Brunch dla Ukrainy". Przekonajcie się, dlaczego warto wziąć w niej udział!

Fot. BioBazar Fabryka Norblina/Brunch dla Ukrainy z Weroniką Marczuk

 

Już w najbliższą niedzielę 13 marca 2022 roku odbędzie się "Brunch dla Ukrainy", czyli specjalny posiłek w Bistro BioBazar w Fabryce Norblina w Warszawie. Wydarzenie rozpocznie się o 12:00 i potrwa dwie godziny.

Organizatorzy zapewniają, że cały dochód zgromadzony podczas eventu przekażą Towarzystwu Przyjaciół Ukrainy. Instytucja działa już od 2004 roku, a w obliczu agresji rosyjskiej wspiera uchodźców wojennych.

Czego można spodziewać się na brunchu? Nie zabraknie muzyki na żywo i ukraińskich specjałów kulinarnych. Szef Kuchni Michał Toczyłowski przygotuje dania kuchni ukraińskiej (m.in. śledzie pod szubą, fuczki z kiszonej kapusty czy barszcz ukraiński na bazie przepisów z książki „O!UKRAÏNA" Weroniki Marczuk. Ta znana polska producentka filmowa pochodzenia ukraińskiego, prawniczka, aktorka, autorka książek i działaczka społeczna podczas wydarzenia stanie się przewodniczką po kulturze, historii i kuchni Ukrainy.

Zachęcamy do udziału w "Brunchu dla Ukrainy" i wspieraniu akcji pomocowych organizowanych przez branżę gastronomiczną. Pamiętajcie, że obowiązuje limit miejsc - wykupcie bilet już dziś.

 

CO: "Brunch dla Ukrainy" z Weroniką Marczuk

KIEDY: 13 marca 2022 r. (niedziela), godz. 12:00

GDZIE: Bistro BioBazar, Fabryka Norblina, ul. Żelazna 51/53, Warszawa

BILETY: https://goingapp.pl/wydarzenie/brunch-dla-ukrainy-z-weronika-marczuk/marzec-2022

OPIS WYDARZENIA na Facebooku: Brunch dla Ukrainy

KONTAKT DO ORGANIZATORA: bistro@biobazar.com.pl / +48 573778886

 

 

 

Zobacz także:

Wojna Rosja-Ukraina. Śledź relację na żywo »

Wspieramy Ukrainę. Tu zamieścisz ogłoszenie o swojej pomocy »

Grupa Polsat Plus i Fundacja Polsat razem dla dzieci z Ukrainy »

Raport: "Obudziły mnie strzały". Wojna w Ukrainie »

Zespół stresu pourazowego - choroba nie tylko z pola walki »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo Chleb na maślance

Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...

Odsłon: 676

30 min
11
60 min
16

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1