Ewa_Gotuje

Skrywane przez naturę sekrety ziół i proste przepisy na smaczne przetwory

Jeśli sądzisz, że o ziołach i przetworach wiesz dużo – jesteś w błędzie.

Nakładem Wydawnictwa Esprit ukazały się bowiem dwie niezwykłe opowieści o tajemnicach polnych ziół oraz prostych, a równocześnie niezwykłych, przepisach na smaczne przetwory ze spalonych słońcem owoców.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" - te dwie książki, wydane nakładem Wydawnictwa Esprit w unikatowy sposób opowiadają o naturalnych potrawach z ziół oraz sposobach na smaczne przetwory. Kluczem, przyjętym przez autorki książek Anastasię Zanoncelli oraz Paolę Mancini, jest właśnie słowo „opowieść". Obydwie książki to bowiem zbiór uroczych historii o ziołach i przetworach, zawierający podręczne kompendium wiedzy o poszczególnych gatunkach roślin i owoców.

Wydawnictwo Esprit, przygotowując obydwie książeczki, nie miało wątpliwości, że obok bogactwa różnorodnych przepisów na zioła i przetwory, ich niezwykłą cechą jest styl. Wszak „Sekrety wiejskich ziół" i „Zawekować słońce" to stylowo opracowane publikacje, uwodzące nie tylko niewielkimi gabarytami, ale również bogatym wnętrzem. Nie epatują stylizowanymi zdjęciami, nie ciążą również pełnymi przepychu lakierowanymi okładkami. To raczej zgrabne, zdobione uroczymi rysunkami publikacje, ze śliczną i pełną gracji okładką.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" to styl oraz bogactwo pięknie opowiedzianych i starannie dobranych przepisów. To garść słońca oraz odrobina woni ziół zawarte w dwóch niewielkich książeczkach, po które sięgnąć powinni nie tylko pasjonaci gotowania, lecz każdy, kto stawia na naturalny i zdrowy styl życia.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
5
60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13