Ewa_Gotuje

NIE… ZWYKŁA KUCHNIA bo każdy jest inny

10 września 2014 r. miała miejsce premiera pierwszej kulinarnej książki „NIE… ZWYKŁA KUCHNIA bo każdy jest inny”, której autorką jest ambasadorka firmy Podravka – Kinga Paruzel, założycielka popularnego bloga „Ale Babka i robi to co lubi”.

To zbiór 100 przepisów, za pomocą których autorka pokazuje jak bawić się smakiem i jak modyfikować dania by nabrały zupełnie nowego, oryginalnego charakteru. W książce nie bez powodu zostały zawarte przepisy z użyciem produktów firmy Podravka, miedzy innymi: pomidory krojone Podravka, przyprawa Vegeta, nowe kostki bulionowe Vegeta, przyprawa Vegeta Natur oraz pasta warzywna Ajvar. Produkty dodają potrawom niepowtarzalnego smaku i ułatwiają sztukę kulinarną nawet początkującym kucharzom.

Tak o swojej pierwszej kulinarnej książce wypowiada się Ambasadorka marki Podravka:
„Kiedy miłość, ciekawość i tradycja spotykają się z kulinarną pasją, powstaje smak idealny - taka jest moja książka.

Stanowię dowód na to, że nigdy nie jest za późno, aby odkryć w sobie kulinarne szaleństwo. Doprawiłam tę książkę miłością do jedzenia i pięknych obrazów. Nie... zwykła kuchnia - bo każdy jest inny to zbiór ponad 100 wyjątkowych, autorskich przepisów, pomysłów na nietuzinkowy lekki deser, porad, jak zabawić się smakiem, a przede wszystkim drogowskaz, jak zdrowo i łatwo gotować.
Każdy z nas jest inny, każdy inaczej odczuwa smak, dlatego przepisy traktują wszystkich indywidualnie i dla każdego skomponowałam jego ulubioną wersję. Porywam Cię w fascynującą kulinarną podróż, pokażę Ci wyjątkowy smak, zaciekawię Cię i zaskoczę!"

 

Fakt, że pierwsza autorska książki Kingi Paruzel zawiera przepisy z wykorzystaniem produktów firmy Podravka to dowód na ich niezawodność jak i wysoką jakość. Książka będzie dostępna w sieci salonów Empik. Zapraszamy do lektury przepisów z wykorzystaniem produktów marki Podravka oraz do spróbowania potraw z ich użyciem.

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13