Jamie Oliver: Superfood na co dzień

Pięknie wydana, nowatorska książka Jamiego Olivera, inspirowana sposobem życia i odżywiania się ludzi w nierzadko bardzo odległych zakątkach globu, gdzie żyje się zdrowo, długo i jest się szczęśliwym. Po raz pierwszy zdjęcia do książki robił sam Jamie Oliver.

Superfood - najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. Superfood - produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji bioaktywnych, enzymów i aminokwasów. To żywność naturalna, nieprzetworzona. Superfood to zarówno rodzimy czosnek, jak i egzotyczne jagody goji.

 

  • Książka na 40 urodziny Olivera, który osobiście przekonał się, jak zmiana nawyków żywieniowych wpływa na jego zdrowie i samopoczucie - przemiana Olivera naprawdę robi wrażenie!
  • Książce towarzyszy największa kampania Olivera od 10 lat, która ma zachęcić każdego, by lepiej jeść, lepiej się czuć i lepiej wyglądać.
  • To NIE JEST książka o diecie!
  • Naczelne założenie przepisów: zdrowe jedzenie nie może być trudne, nudne ani mdłe!
  • To nowe, uniwersalne, inspirujące podejście, jak na co dzień jeść zdrowo stosując proste, realne kroki.
  • Ponad 100 różnorodnych, smacznych, kolorowych, właściwie zbilansowanych, łatwych do przygotowania zdrowych posiłków.
  • Śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i napoje, również przepisy na dania na wynos.
  • Dowolne dzienne menu ma mniej kalorii niż zaleca się dziennie, co zostawia miejsce na przekąski.
  • Mnóstwo cennych wskazówek przystępnie podanych przez Olivera, który studiuje obecnie dietetykę.
  • Książka łatwa do korzystania na co dzień lub od czasu do czasu.
  • Nieważne, jak bardzo zapracowany jesteś - dzięki Jamiemu możesz łatwo już od dziś zacząć jeść zdrowo
  • Książka dla każdego, kto chce zdrowiej jeść, ale ma mało czasu albo nie wie, od czego zacząć.
  • Książce towarzyszy cykl odcinków Jamie's Super Food oraz program dokumentalny Jamie's Sugar Rush.

Jamie superfood

 

 

Polska premiera: 21 X 2015

Wydawnictwo: Insignis Media

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
10
15 min
2
30 min
5

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa gotuje: Szparagi zapiekane z jajkiem, burgery z pstrąga i sernik na zimno

Kiedy na dworze robi się coraz cieplej, w kuchni Ewy Wachowicz pojawiają się pyszne wiosenne przepisy. Nie zabraknie zielonych szparagów w wersji z...

2
Informacje Wybrano najlepsze pizzerie w Europie. W rankingu mamy dwie polskie

Popularny włoski przewodnik „50 Top Pizza” na liście najlepszych pizzerii w Europie umieścił dwie polskie restauracje. Dowiedz się, gdzie w naszym...

7
Informacje Zbieramy od drugiej połowy maja. Przepisy na przetwory z młodych szyszek sosny

Młode szyszki sosny nie tylko pięknie pachną, ale też cechują się wieloma właściwościami. Można przygotować z nich syrop i przetwory, które pomogą...

12
Informacje Dawniej mówiono na niego kozia stópka. Ocet z tej rośliny działa przeciwzapalnie i przeciwreumatycznie

Podczas spaceru po lesie możesz natrafić na wiele ciekawych roślin, które swoje zastosowanie mają zarówno w kuchni, jak i ziołolecznictwie. Dziś pr...

3