Ewa_Gotuje

Food Pharmacy. Przepisy

„Food Pharmacy. Przepisy” to solidna dawka doładowujących układ odpornościowy dań. Autorki udowadniają też, że aby gotować zdrowo nie trzeba spędzać w kuchni długich godzin.

Cześć, tu Mia i Lina!
Jeśli czytałeś naszą książkę "Food Pharmacy", to już trochę nas znasz i pamiętasz, jak smakuje nasz... powitalny szot z kurkumy! Wiesz również, że chcemy zarazić wszystkich naszą pasją do jedzenia o przeciwzapalnych właściwościach, bogatego w przeciwutleniacze i wspierającego dobre bakterie układu pokarmowego jak Luke Skywalker Rebelię.

Teraz oddajemy w Twoje ręce naszą książkę kucharską. Napisałyśmy ją dla każdego, kto chce wprowadzić do swojej kuchni zdrowe produkty - takie, które pomagają dobrejflorze jelitowej, zapobiegają stanom zapalnym oraz odpierają ataki wielu chorób. W naszych recepturach znajdziesz dużo warzyw, nasion, orzechów i przypraw. Potrawy są bezglutenowe, pozbawione nabiału oraz cukru, a co najważniejsze - są pyszne! Przetestowane przez wytrawnych smakoszy.

Przygotowanie spaghetti z cukinii lub wegańskich paluszków rybnych to tylko kilka chwil, a podniebienie będzie zachwycone. Jelita też! A wszystko to podane w pięknej oprawie i doprawione solidną dawką poczucia humoru. Dostępne bez recepty!

Lina Nertby Aurell - politolożka, specjalistka od rozwoju biznesu i promocji handlu na rynkach wschodzących, przedsiębiorca i współzałożycielka firmy doradczorekrutacyjnej.

Mia Clase - kreatorka w branży reklamowej, przez wiele lat pracowała jako copywriter i szef kreatywny w
kilku znaczących agencjach reklamowych w Sztokholmie i Nowym Jorku.

Książka powstała we współpracy z dr. Stigiem Bengmarkiem, byłym ordynatorem oddziału chirurgii i dyrektorem kliniki przy Uniwersytecie w Lund, który od 30 lat bada, w jaki sposób żywność wpływa na ludzkie ciało.

Żródło: mateirały prasowe/ Wydawnictwo Otwarte

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka z młodej kapusty

Wiosenna surówka z młodej kapusty, marchewki i szczypiorku okraszona dużą ilo...

Odsłon: 135

15 min
2
30 min
1
Desery Szyszki z kajmaku

Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...

Odsłon: 63

60 min
2
Śniadania Chleb w jajku

Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...

Odsłon: 1049

60 min
5

Polecane artykuły

12
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13