Sezon na truskawki

Rozstrzygnięcie konkursu: Wygraj książkę Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni"

Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka autorstwa Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni" oraz torba na zakupy Smaker.pl.

Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Miło wiedzieć, że tak wiele osób odżywia się w sposób świadomy, zgodnie z filozofią "jesteś tym co jesz".

Spośród wszystkich Waszych propozycji wyłoniliśmy trzy. A oto zwycięzcy:

Pani Aneta

Filozofia gotowania Darii Ładochy sprowadza się do tego, by szybko łączyć składniki, które lubi i które dobrze wpływają na jej zdrowie, czyli budują jej odporność, wspomagają trawienie i przyspieszają metabolizm. Jest to kuchnia prosta i szybka, ale ekologiczna i zdrowa.

Zgadzam się z tą filozofią w 100% i od zawsze staram się kierować nią w swojej kuchni. Wiem, że to co jemy, ma bezpośredni wpływ na to jak się czujemy, jak wyglądamy i czy jesteśmy zdrowi. W mojej kuchni dominują przepisy szybkie, łatwe i zdrowe. Są to głównie dania jednogarnkowe, bo lubię, gdy danie "gotuje się samo", a ja tylko wkładam do garnka określone składniki i gdy wracam po pół godziny, jedzenie jest gotowe.

Moja kuchnia jest też kuchnią świadomą. Obecnie w supermarketach można kupić wszystko na obiad, śniadanie i kolację. Jedyny kłopot jest taki, że wygodne i szybkie do przyrządzenia jedzenie napchane jest chemicznymi substancjami, które mogą być dla nas szkodliwe. Warto zadbać o siebie i starannie wybierać produkty, które wzmocnią nasze organizmy.

Warto zrozumieć, że to jak funkcjonuje nasz organizm, to jak się czujemy, zależy od tego co jemy i w jaki sposób to jedzenie przygotowujemy. Bo zdrowe jedzenie jest naszym profilaktycznym lekarstwem. Dzięki niemu przez dłuższy czas będziemy mogli cieszyć się sprawnym, silnym i zdrowym organizmem. Zapewnimy sobie wewnętrzny spokój i radość.

Pan Arkadiusz

Główną zasadą w filozofii gotowania Darii jest motto, choć już bardzo wyeksploatowane przez duże koncerny, jednak w świecie gotowania zawsze praktyczne: "Jesteś tym, co jesz". Podziwiam ją za to, że z miłości do bliskich pokochała zdrowe, rozumne gotowanie. Jak widać po moich przepisach "uprawiam" różnorodną kuchnię. Dlaczego? Właśnie po to, by poznać produkty. Sięgając po nowe często wyszukuję informacji. W kuchni chodzi o tu, by znać produkt, wiedzieć jak się "to je".

Pani Izabela

Pani Daria uważa że podstawą dobrego odżywiania jest świadoma kuchnia - zgodna z kodem metabolicznym, który u każdego jest inny. Właściwie gotuję stosując tę samą zasadę. Zwracam uwagę na produkty z jakich przygotowuję posiłki i szanuję ludzkie wybory. Sama nigdy nie jadłam za wiele mięsa, ale uwielbiam ryby. Nie zrezygnowałam z nich nawet wtedy jak na wegetarianizm przeszła moja nastoletnia córka. Nauczyłam się jednak przygotowywać dla niej odpowiednio zbilansowane posiłki wegetariański i nie zmuszałam jej do zmiany decyzji . Nie ukrywam, że gdyby nie internet nie byłoby tak łatwo. Cały czas szukam nowych smaków, ciekawych przepisów.Nie każdy przepis trafia w moje i córki gusta, ale cały czas próbuję i powoli dochodzę do perfekcji. Samo to, że mięsożerni przyjaciele mojej córki , dzwonią do mnie po przepisy potraw które próbowali u nas w domu , świadczy że moje gotowanie jest całkiem smaczne :-)

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Sernik na herbatnikowym spodzie

Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...

Odsłon: 433

30 min
5
Napoje Koktajl na kolację

Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...

Odsłon: 85657

15 min
79

Polecane artykuły

Informacje Wystarczy szczypta do herbaty. Podkręci metabolizm, pomoże w walce z tłuszczem na brzuchu

Kubek herbaty to przyjemny poranny rytuał wielu Polaków. Możesz urozmaicić napój dodatkiem popularnej przyprawy, która pobudzi twój metabolizm do p...

134
Informacje Przepis na pyszny, wysokobiałkowy sernik kokosowy

Chcąc osiągnąć upragnione cele w zakresie zdrowia i sylwetki bardzo istotne jest, aby wprowadzać takie sposoby i rozwiązania, które działać będą dł...

0
Informacje Ukochane warzywo Włochów. Rapini - zastosowanie w kuchni i właściwości odżywcze

Kuchnia włoska jest wypełniona po brzegi świeżymi składnikami roślinnymi, a jednym z nich jest warzywo kapustne o nazwie rapini. Idealnie pasuje on...

3