Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto - członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników - oddział Małopolska, członek Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie kucharz. Za swoje zasługi w kreowaniu kulinarnej promocji Krakowa i regionu uzyskał miano kulinarnej twarzy Małopolski.
Wielokrotnie brał udział w konkursach w kraju i zagranicą (laureat Srebrnej Patelni 1987, zdobywca GrandPrix na międzynarodowym konkursie w Bratysławie, uczestnik konkursu kulinarnego w Lipsku, uczestnik ekipy kucharzy na międzynarodowych zawodach kulinarnych RWPG w Budapeszcie). Od roku 1989, jako szef kuchni restauracji "Wierzynek", otrzymał podziękowanie od prezydenta Stanów Zjednoczonych George'a Busha za przyjęcie zorganizowane na Jego cześć. Organizował też przyjęcia podczas wizyty Michaiła Gorbaczowa, Fidela Castro i innych.
Od roku 2004 był prezesem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Oddział Małopolski. W latach 2001-2006 był szefem kuchni, odpowiedzialnym za organizację kulinarną Zawodów Pucharu Świata w Skokach Narciarskich w Zakopanym. Od roku 1986 jest instruktorem zawodu, Członkiem Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w Zawodzie Kucharz. Organizator lub współorganizator wielu konkursów kulinarnych, promotor tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej (m.in. Małopolski Festiwal Smaku, Festiwal Pierogów), juror wielu konkursów i promotor młodszych kolegów i adeptów sztuki kulinarnej.
Podczas Targów Ślubnych w Tarnowie 27 lutego Pan Zbigniew Kurleto będzie prowadził pierwszy w Polsce poradnik kulinarny dla narzeczonych - ABC Menu Weselnego podczas którego będzie omawiał aktualne trendy w kulinaryce weselnej oraz ciekawostki i atrakcje kulinarne polskich celebrytów. Poradnik będzie zwieńczony pokazem kuchni molekularnej w wykonaniu mistrza.
Zobacz relację z czata ze Zbigniewem Kurleto!
Zapraszamy na czat z członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni Zbigniewiem Kurleto
Planujesz ślub i masz problem z wyborem menu weselnego? Jeśli tak, będziesz miał niebywałą okazję dowiedzieć się jakie trendy aktualnie panują w kulinaryce weselnej. Na Wasze pytania odpowiadał będzie Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto. Na czat zapraszamy 24.02.2011 o godzinie 17:00!
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Szarlotka z prażonymi jabłkami
Jedna z najlepszych szarlotek
- Wielkanoc
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Polska
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
Odsłon: 560
22
Sałatki
Sałatka z Jarmużem
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
2
Dania główne
Quesadillas cebula i jalapeno z kiełbaskami chipolatas
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Włoska
- Meksykańska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
Odsłon: 66
10
Dania główne
Makaron z pomidorami
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 29
4
Dania główne
Żeberka w marynacie z sosem hoisin nie tylko na grila
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Azjatycka
- Chińska
- Warzywa
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 324
18
REKLAMA