Sezon na truskawki

Wielki powrót Fine Dining Week

Już 17.11-05.12 powraca najpopularniejsze wydarzenie sceny fine diningowej w Polsce. Wielkie święto najwyższej jakości sztuki kulinarnej i świadomego hedonizmu odbędzie się w prawie 70 restauracjach w siedmiu największych aglomeracjach.

Fot. 123RF/Picsel

Polski fine dining powraca, a wraz z nim nr 1 wydarzenie tej sceny! Restauracje i organizatorzy przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem zawieszonego w skutek pandemii. Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, by mieć pewność dostępu do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach.

Pandemia wymusiła, by fine dining odnalazł się na nowo. Stąd hasło edycji: #NowyFineDining. Dzisiejszy luksus to składniki i doświadczenie, jakie daje ich perfekcyjne przygotowanie i autorska kreatywna prezentacja. Polscy, fine diningowi Szefowie Kuchni i wiele restauracji przetrwało, poszukując nowej tożsamości i nowego miejsca na mapie sztuki kulinarnej i restauracyjnej. - Ogromny sukces wspólnej z Nocnym Marketem letniej formuły Neo(n)Bistro pokazał głód nowej formy fine diningu pośród świadomych polskich Gości - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy - Stąd listopadowy Fine Dining Week dedykowany jest nowej tożsamości i autodefinicji najwyższej próby kulinariów w Polsce, która jest wielka szansą dla polskiej sceny na międzynarodową sławę - dodają.

Tradycyjnie wszyscy Goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

#NowyFineDining potrwa od 17 listopada do 5 grudnia i odbędzie się w siedmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z blisko siedemdziesięcioma najwybitniejszymi restauracjami spodziewają się nawet 15 tysięcy Gości! Podczas Festiwalu będzie można odkrywać najwybitniejsze restauracje w specjalnej cenie festiwalowej (do -50%) wraz z prezentami od Partnerów. Szefowie Kuchni zaserwują Gościom autorskie pięciodaniowe menu #SpozaKarty dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni i dając tym samym artystyczny wyraz swojej twórczości kulinarnej. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego posiłku Goście otrzymają prezenty od Partnerów Festiwalu! Rezerwacji stolików można na stronie festiwalu.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Wędzone rybki przez mojego męża

Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...

Odsłon: 318

30 min
9

Przepis dnia

Desery Placuszki jogurtowe z truskawkami

Delikatne, puszyste placuszki na jogurcie greckim ze świeżymi truskawkami to...

Odsłon: 1291

15 min
11
15 min
5
Dania główne Pierogi z ziemniakami

Nie daj się zwieść prostocie tej potrawy, ponieważ smak jest naprawdę złożony...

Odsłon: 1185

60 min
6
15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

7
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

7