Ewa_Gotuje

„Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych”

60 wegańskich przepisów nie tylko dla dzieciaków – prosto od autorki bloga kulinarnego Veganbanda!

Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa - na co macie ochotę?

Oto książka pełna pomysłów na atrakcyjne roślinne dania oparte na warzywach, owocach, zbożach, kaszach, orzechach i pestkach. Są tu pyszne i kolorowe śniadania, przegryzki do pracy i szkoły, obiady, kolacje, efektowne przysmaki na kinderparty i... bardzo zdrowe wersje niezdrowych słodyczy. Rodzice niejadków, alergików i dzieci z nietolerancją laktozy i glutenu oraz wszyscy amatorzy kuchni wegańskiej znajdą tu prawdziwą kopalnię kuchennych inspiracji. A dzięki malarskim ilustracjom Agnieszki Skopińskiej na pewno nie pogubią się w składnikach.

Gotujcie z tą książką, by dołączyć do najzdrowszej bandy świata!

Ida Kulawik - autorka wegańskiego bloga kulinarnego Veganbanda.pl z przepisami dla dzieci i dorosłych oraz książki „Słodka kuchnia roślinna". Pasjonuje się kuchnią wegańską, lubi przygotowywać proste i zdrowe dania, często wspólnie z dziećmi. Jej druga pasja to podróże, zarówno dalekie, jak i te całkiem bliskie. Z wykształcenia filolożka, ukończyła filologię rosyjską na Uniwersytecie Gdańskim, tam też obroniła doktorat. Zawodowo pracuje jako lektorka języka rosyjskiego.

Agnieszka Skopińska (ur. 1981) - absolwentka Warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych. Dyplom obroniła w pracowni projektowania książki prof. Macieja Buszewicza, aneks z grafiki warsztatowej w pracowni prof. Rafała Strenta. Współtworzy kolektyw kreatywny RebelZOO, zajmujący się projektowaniem graficznym oraz wydający swój własny zin „Grafik Rebel" - nieregularnik poświęcony ważnym zjawiskom społecznym.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1
60 min
4

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13