Ewa_Gotuje

Uczestnicy czwartej edycji "Bake off - Ale Ciacho!"

Poznaj uczestników kolejnej edycji najsłodszego z programów TVP2. Kto według Ciebie znajdzie się w finale programu i zawalczy o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych?

Aleksandra Bielska

Uwielbia jeździć na rowerze, na nartach i biegać. Największą jej pasją są wypieki, które od pięciu lat prezentuje na swoim blogu. Od roku stara się zmieniać nawyki żywieniowe dzieci i młodzieży podczas lekcji edukacyjnych oraz warsztatów kulinarnych. Jest wszechstronna, pozytywnie nastawiona do ludzi, świata i nowych sytuacji. Lubi zmiany.

Danuta Browarska

Każdą wolną chwilę poświęca na dbanie o niewielki domowy ogródek. Interesuje się zdrowym żywieniem i lubi rozwiązywać zagadki kryminalne. Dużo gotuje, piecze, a od niedawna przyrządza także wyroby wędliniarskie. Nie boi się nowych wyzwań, z uporem dąży do celu i posiada umiejętność planowania.

Wiktoria Kilar

Ma 17 lat. Jest uczennicą drugiej klasy liceum ogólnokształcącego. Uczy się języka włoskiego i gra na keyboardzie. Pieczenie jest jej największą pasją. Zgłębia cukierniczą wiedzę czytając blogi, książki i eksperymentując podczas pieczenia. Z dziecięcą ciekawością podchodzi do nowych wypieków. Kreatywnie ulepsza poznane dotąd przepisy. Eksperymentuje ze smakami tworząc nowe receptury. Jest otwarta na nowe wyzwania.

Izabela Wójcik

Izabela jest studentką piątego roku dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Interesuje się żywieniem kobiet w ciąży i dzieci, pisze artykuły o tematyce dietetycznej, uwielbia tańczyć. Od dwóch lat prowadzi swój fanpage, na którym publikuje zdjęcia słodkości i przepisy. Perfekcjonistka i uparta gaduła.

Olga Raźniak

Kucharka nadworna w zamku w Hex. Wspólnie z mężem i zaprzyjaźnionym księdzem otworzyła polski kościół katolicki dla belgijskiej Polonii, w którym śpiewa podczas nabożeństw. Uwielbia spędzać wolny czasz z rodziną na łonie natury(spacery, jazda rowerem, wyjazdy nad morze). Nie wyobraża sobie życia bez największej pasji - fitnessu. Jest świetnie zorganizowana, zawsze uśmiechnięta, spokojna i pozytywnie nastawiona do życia.

Aleksandra Serwa

Z wykształcenia jest architektem krajobrazu ale obecnie zajmuje się domem. Najchętniej spędza wolny czas malując
ręcznie torty. Jazda na nartach i i bieganie to jej sposób na aktywne spędzanie czasu. Jest wesoła i spontaniczna. Największy atut kulinarny - tory.

Aleksandra Baran

Z wykształcenia jest magistrem finansów. Jest trenerem w Departamencie ds. Wyceny Funduszy Inwestycyjnych. Pieczenie jest jej pasją od 25 lat. Obecnie zgłębia tajniki sugarcraftignu (technik pracy z masą cukrową), a ich efekty prezentuje na swoim blogu. Każdą wolną chwilę stara się spędzać aktywnie, m.in. biega i ćwiczy na siłowni. Marzy
o otwarciu własnej cukierni. Kucharz z pasji, cukiernik ze szczerej miłości.

Małgorzata Chorążak

Z wykształcenia jest pielęgniarką ale obecnie pracuje w rodzinnej kawiarni. Ma męża i dwoje dzieci. Jest wielką fanką kina science-fiction, w szczególności sagi „Star Wars". Jej pasją jest pieczenie a tajniki wypieków stara się przekazać 10-letniej wnuczce Dominice, z którą spędza każdą wolną chwilę. Lubi wprowadzać zmiany w swoich przepisach, odkrywać nowe smaki oraz nowe techniki garnishu. Kiedy piecze jest szczęśliwa i przy okazji odpoczywa.

Grzegorz Busek

Młodszy programista technologii .NET. W wolnym czasie gra na keyboardzie, gitarze, w strategiczno-ekonomiczne gry komputerowe i uprawia ogródek na balkonie. Dużo gotuje oraz trenuje na siłowni. Poszerza zasoby wiedzy z dziedzin motoryzacji. Okazjonalnie koloruje kolorowanki antystresowe, ogląda materiały szkoleniowe w serwisach video na tematy zawodowe, kulinarne, związane z architekturą i językami obcymi. Fan kryminałów Joanny Chmielewskiej oraz książek Remigiusza Mroza. Kociarz. Ma duże poczucie humoru, dystans do otaczającej rzeczywistości, szybko nawiązuje kontakt z ludźmi.

Jacek Stuglik

Nauczyciel i kwalifikowany pracownik ochrony. Największą pasją Jacka jest gotowanie oraz pieczenie, a przepisami dzieli się na blogu, który prowadzi. W wolnych chwilach jeździ motocyklem lub wybiera się na długie przechadzki po lesie. Lubi eksperymentować w kuchni. Artystyczna dusza - ma pokaźną kolekcję autorskich szkiców.

Karol Wielgosz

Kucharz z wykształcenia. Obecnie pracuje w firmie cateringowej. Pieczeniem zainteresował się ok. rok temu. Jego ulubioną formą spędzania wolnego czasu jest jazda na łyżwach i rolkach. Jest pracowity, sympatyczny, lubi pomagać innym i szybko się uczy.

Paweł Urbaniak

Z wykształcenia jest magistrem ochrony środowiska, ale obecnie pracuje jako koordynator w firmie z branży inżynieryjnej. Odskocznią od codzienności jest dla niego bieganie. W ubiegłym roku ukończył swój pierwszy maraton. Praca zawodowa nauczyła go działać pod presją czasu. Bieganie uzmysłowiło, że systematyczna praca przynosi efekty.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13