Sezon na truskawki

Tuńczyk w puszce - jak go wykorzystać?

To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji.

Fot. 123RF/Picsel

Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników.

 

1. Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Fot. Taura na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Sałatka z tuńczykiem to klasyczny przepis, który powinien znaleźć się w repertuarze każdego kucharza. Możecie przygotować ją z ryżem, ziemniakami lub, tak jak nasza użytkowniczka, z makaronem.

2. Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Fot. Patusia5 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Faszerowane pomidory to fantastyczny pomysł na imprezową przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut, a efekt końcowy jest wyjątkowo smaczny.

3. Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Fot. Kobi na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Tak przygotowane grzyby, podobnie jak faszerowane pomidory, doskonale sprawdzą się w czasie domowych przyjęć. Z powodzeniem możecie również zaserwować je, jako dodatek do obiadu lub ciepłe śniadanie.

4. Paprykarz z tuńczykiem

Paprykarz z tuńczykiem

Fot. Srk76 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Paprykarz kojarzycie wyłącznie z konserwą produkowaną w Szczecinie? Pora spróbować, czegoś innego. Pasta w wersji zaproponowanej przez naszego użytkownika ma delikatniejszy smak, dzięki czemu zasmakuje każdemu.

5. Tortilla z tuńczykiem

Tortilla z tuńczykiem

Fot. Obserwator na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Oto kolejna potrawa, którą możecie poczęstować niezapowiedzianych gości. Do jej przygotowania potrzebujecie dosłownie kilku składników, które najpewniej i tak macie w lodówce.

6. Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Fot. Dobra-zonka-w-kuchni na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Jeżeli macie ochotę na smaczne i sycące śniadanie, przygotujcie pastę z tuńczyka według przepisu naszej użytkowniczki. Gwarantujemy, że wszystkie kanapki znikną w mgnieniu oka.

7. Tuńczyk z oliwkami

Tuńczyk z oliwkami

Fot. Kardamonovy na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Tuńczyk w tym wydaniu doskonale sprawdzi się, jako dodatek do kanapek lub farsz do naleśników. Bez względu na to, w jaki sposób go wykorzystacie, bez wątpienia otrzymacie pyszne danie.

Weź udział w Wielkim Konkursie Urodzinowym. Co miesiąc nowa szansa na nagrody!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Szaszłyki z karkówki

Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...

Odsłon: 137

60 min
5
Sałatki Prosta sałatka grillowa

Sałatki grillowe powinny być proste, łatwe do zrobienia i błyskawiczne. Urozm...

Odsłon: 141

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

7
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

7