Składniki:
- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami
Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób
Pulpeciki z marchewką i migdałami
Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Chili con carne
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Meksykańska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Ziemniaki
- Fasolka
- Papryka
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Płatki
- Chleby
Odsłon: 135
4
Dania główne
Danie jednogarnkowe czyli garnek pełen rozmaitości
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
3
Dodatki
Najlepsza wiosenna surówka
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Surówki
Odsłon: 361
4
REKLAMA