Sezon na truskawki

Produkt Roku 2014, czyli sosy do warzyw na ciepło Knorr

Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”.

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Warzywa przyrządzone z ich pomocą sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do obiadu czy sałatki. Sosy świetnie smakują z warzywami świeżymi oraz mrożonymi. Będą one niezwykle aromatyczne i nabiorą wyrazistego charakteru. Tak przyrządzone mogą skusić tych, którzy do tej pory patrzyli na warzywa sceptycznie, w tym nasze pociechy. Brokuły, kalafior, szpinak, marchewka z groszkiem - warzywa na talerzu jeszcze nigdy nie były tak smaczne!

Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr z czosnkiem, cebulą, tymiankiem, kurkumą oraz gałką muszkatołową nada warzywom głęboki wyrazisty smak. Sos czosnkowo-serowy do szpinaku Knorr przyda się wszystkim tym, którzy wciąż szukają sposobu na odpowiednie przyprawienie tego „trudnego", ale jakże pysznego warzywa. Wystarczy zeszklić cebulę, zmieszać sos ze śmietaną i wszystko dodać do szpinaku. Natomiast warzywa takie jak marchewka, fasolka szparagowa, cukinia czy kalafior będą smakować najlepiej podane z Sosem ziołowo-maślanym do mieszanki warzyw Knorr. Na koniec czas na klasykę - marchewkę z groszkiem. Nikt nie lubi, gdy jest mdła i bez wyrazu. Bez najmniejszego problemu zaradzi temu Tradycyjny sos do marchewki z groszkiem Knorr, który przyrządzamy z masłem.

Sosy do warzyw na ciepło Knorr zrewolucjonizowały sposób przyrządzania warzyw - tytuł „Produkt Roku 2014" jest na to dowodem. Wyróżnienie zostało przyznane na podstawie badania przeprowadzonego przez instytut badawczy Ipsos. 5000 polskich konsumentów wzięło udział w wywiadzie internetowym, wskazując najlepsze i najbardziej innowacyjne nowości rynkowe w branży FMCG.


Poniżej dwa przepisy na pyszne warzywa na ciepło:

Kremowe brokuły z kalafiorem w sosie „trzy sery"

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

- 450 g kalafiora i brokułu (świeży bądź mrożony),

- 1 opakowanie serowo-kremowego Sosu do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora Knorr,

- 100 ml śmietany 18%,

- 120 g sera żółtego,

- 80 g niebieskiego sera pleśniowego,

- połowa sera camembert,

- pół pęczka natki pietruszki.

Przygotowanie:

1. Podzielone na różyczki świeże warzywa gotuj do miękkości. Mrożone warzywa gotuj tuż po otwarciu opakowania.

2. Śmietankę połącz z sosem Knorr i dobrze wymieszaj, dzięki czemu powstanie doskonały w smaku sos do warzyw.

3. Zetrzyj ser żółty, pozostałe sery pokrój na kawałki i dodaj do sosu.

4. Odcedź warzywa i je również dodaj do sosu. Wszystko precyzyjnie wymieszaj i gotuj przez 2 minuty. Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią danie.

Rada: Oprócz wymienionych serów do potrawy możesz dodać także trochę parmezanu.

 

Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

- 1 opakowanie szpinaku mrożonego,

- 1 opakowanie czosnkowo-serowego Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku Knorr,

- 100 g suszonych pomidorów,

- 1 średnia cebula,

- 1 opakowanie Fix Spaghetti Napoli Knorr,

- 8 gotowych naleśników,

- 300 ml śmietany 22%,

- 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie:

1. Rozmrożony szpinak odciśnij z wody. Obraną i pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj szpinak i pokrojone pomidory.

2. Sos do warzyw połącz z 200 ml śmietany, by uzyskać pyszny serowy sos do warzyw. Następnie wlej go na patelnię.

3. Na każdy z naleśników nałóż farsz. Zwiń je i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Fix Knorr połącz z 200 ml wody - w ten sposób przyrządzisz aromatyczny sos pomidorowy. Zalej nim naleśniki

4. Po wierzchu posmaruj potrawę pozostałą śmietaną i posyp ją startym serem żółtym. Zapiekaj danie przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Rada: Nadzienie naleśników możesz urozmaicić, dodając do niego ser feta.

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Napoje Leczniczy syrop z kwiatów czarnego bzu.

Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...

Odsłon: 983

60 min
4
Zupy Krem z brokułu

Dzisiaj krem z brokułu , małej marchewki , pietruszki i kawałka selera. Krem...

Odsłon: 21

30 min
0

Polecane artykuły

Informacje Wystarczy szczypta do herbaty. Podkręci metabolizm, pomoże w walce z tłuszczem na brzuchu

Kubek herbaty to przyjemny poranny rytuał wielu Polaków. Możesz urozmaicić napój dodatkiem popularnej przyprawy, która pobudzi twój metabolizm do p...

128
Informacje Przepis na pyszny, wysokobiałkowy sernik kokosowy

Chcąc osiągnąć upragnione cele w zakresie zdrowia i sylwetki bardzo istotne jest, aby wprowadzać takie sposoby i rozwiązania, które działać będą dł...

0
Informacje Ukochane warzywo Włochów. Rapini - zastosowanie w kuchni i właściwości odżywcze

Kuchnia włoska jest wypełniona po brzegi świeżymi składnikami roślinnymi, a jednym z nich jest warzywo kapustne o nazwie rapini. Idealnie pasuje on...

3