„Para do gara. Ona mówi, on gotuje” nowe odcinki już 28 i 29 października w Czwórce

Jak co tydzień przed uczestnikami show stanie niełatwe zadanie. W 17. odcinku rywalizujące ze sobą pary będą musiały przygotować egzotyczne danie — curry z młodymi warzywami i krewetkami. W 18. odcinku Mateusz Gessler przeniesie widzów do czasów PRLu, a to za sprawą bryzola, który w tamtym okresie często królował na salonach.

Fot. Kacper Rzechowski / materiały prasowe Czwórka

Co wydarzy się w 17. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"? 

Krewetki, choć wciąż wydają się daniem egzotycznym, to jednak coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Pojawią się także w tym odcinku show „Para do Gara. Ona mówi, on gotuje” przysparzając sporo kłopotów próbującym je przyrządzić uczestnikom. Anię i Jerzego z Kobyłki będą bardzo bawiły błędy konkurentów. Nic nie byłoby w tym zaskakującego, gdyby później sami bezmyślnie ich nie powielili. Jarek i Maria, czyli międzynarodowe polsko-ukraińskie małżeństwo tiktokerów  z Rybnika, również potrafią zaskoczyć. Jarek to restaurator, który kuchnię omija szerokim łukiem, bo Jarek jest od wyglądania... I rzeczywiście będzie świetnie wyglądał, a jak będzie gotował, to już warto zobaczyć na własne oczy. Tymczasem Ola i Piotr z Warszawy zaprezentują  informatyczne podejście do kuchni i na własnej skórze przekonają się, że gotowanie nie przypomina programowania i system zero jedynkowy w tym wypadku się nie sprawdza.

Co zobaczymy w 18. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"?

W tym odcinku show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” na chwilę przeniesiemy się do czasów PRLu, a wszystko za sprawą legendarnego bryzola – dania, które często pojawiało się na stołach w tamtym okresie. Iwona i Robert, czyli małżeństwo naukowców z Krakowa podczas gotowania pokaże, co to znaczy dokładność i precyzja. Prywatnie to jednak para z ogromną fantazją, o czym można będzie się przekonać, słuchając wspomnień z ich pierwszej randki, która odbyła się w niebanalnym miejscu, bo w spalarni śmieci… Dominika i Łukasz z Gowarzewa w Wielkopolsce wczują się w klimat czasów PRLu, czyli on będzie stroszył piórka, myśląc, że rządzi, a władza i tak pozostanie po jej stronie. Z kolei Magdalena i Bogdan z Zabrza zaprezentują dwa różne podejścia do gotowania. Ona będzie poganiała, on zaś będzie uspokajał, bo człowiek pracy się nie śpieszy - człowiek pracy pracuje!

Oglądaj nowe odcinki programu "Para do gara. Ona mówi, on gotuje" już w sobotę i niedzielę o 17:00 w Czwórce!

Źródło: materiały prasowe Czwórka
Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
5
Desery Szyszki z kajmaku

Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...

Odsłon: 128

60 min
5
Desery Lody w waflu

Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...

Odsłon: 876

15 min
14
15 min
6
15 min
2

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13