Ewa_Gotuje

Nowości w Smakerze!

Tuż przed świętami chcieliśmy zrobić Wam małą niespodziankę poprawiając nieco wygląd niektórych elementów w serwisie oraz dodając nowe, ciekawe funkcje.

Fot. 123RF/Picsel

Pierwszą rzeczą, jaką możemy się pochwalić, to zebranie w jednym miejscu wszystkich książek kucharskich. Od dziś możecie je przeglądać według różnych kryteriów: książki użytkowników zarejestrowanych i niezarejestrowanych, alfabetycznie, od najnowszych, według ilości przepisów oraz ilości skopiowań.

 

 

 

Aby było Wam łatwiej przeglądać przepisy zawarte w książce, zmieniliśmy jej wygląd. Od teraz nie musicie przechodzić na kolejne podstrony, aby zobaczyć wszystkie przepisy. Są one na jednej stronie, wystarczy tylko kliknąć „Pokaż więcej", a lista przepisów automatycznie się wydłuża. Ponadto do każdej książki możecie dodać krotki opis lub dedykację. Aby to zrobić wystarczy wejść w "Edycję" i uzupełnieć pole "Opis/dedykacja".

 

 

 

Możecie teraz wyszukiwać interesujące Was książki. Wyszukiwarka znajduje poszczególne publikacje po tytule.

 

Kiedyś zasugerowaliście nam, że dobrze by było móc publikować własne artykuły dotyczące porad i trików kuchennych. Od dzisiaj jest to możliwe! W swoim profilu znajdziecie przycisk o nazwie „Napisz artykuł".

 

 

 

Po jego kliknięciu zostaniecie przeniesieni do formularza dodawania artykułu.

 

 

 

Wszystkie Wasze publikacje będziecie mogli znaleźć tutaj oraz wszędzie tam, gdzie znajdują się przepisy.

 

Kolejną nowością jest możliwość dodawania artykułów do Waszych książek kucharskich. Jeśli jakiś artykuł (także artykuł napisany przez użytkownika) wyda Wam się na tyle interesujący, że będziecie chcieli do niego wracać, wystarczy dodać go do książki!

 

 

 

Dokonaliśmy także małej zmiany w sposobie prezentacji przepisów. Przyciski z funkcjami oceniania, drukowania czy dodawania do książki kucharskiej przenieśliśmy nad przepis. Ponadto na każdym zdjęciu, jakie dodacie do przepisu pojawiać się będzie znak wodny z Waszym nickiem.

 

 

Dodatkowo dodaliśmy przycisk "Teraz gotuję". Jest to całkowita nowość w serwisie, ale mamy nadzieję, że się Wam spodoba. Kiedy klikniecie ikonkę "Garnka" na Stronie Głównej pojawi się informacja, że to właśnie Wy przyrządzacie daną potrawę. Dzięki temu inne osoby będą mogły zapytać „gotujących", czy przepis jest wart wypróbowania, czy jest trudny i jak się do niego zabrać. Jeśli uznacie, że "Teraz gotuję" to fajny pomysł, będziemy go rozwijać, dlatego czekamy z niecierpliwością na Wasze sugestie i opinie!

 

 

 

Abyście w łatwy sposób mogli dzielić się nie tylko przepisami, ale także artykułami, umożliwiliśmy Wam wysyłanie ich znajomym. Wystarczy, że klikniecie w artykule na ikonkę koperty, wypełnicie odpowiednie pola w formularzu i gotowe!

 

 

 

Na pewno nie umkną Wam ostatnio skomentowane przepisy, które będziemy pokazywać na specjalnej belce. Pojawi się ona u dołu za każdym razem, kiedy zjedziecie na sam dół strony przepisu lub artykułu.

 

 

Umożliwiliśmy Wam również logowanie oraz rejestrację kontem Facebookowym. Dzięki temu zakładanie konta będzie o wiele szybsze i łatwiejsze.

 

 

 

Mamy nadzieję, że zmiany i nowe funkcje spodobają się Wam, a korzystanie z nich będzie dla Was łatwe i przyjemne.


W razie problemów, bo niestety mogą pojawić się na początku, piszcie na smaker@firma.interia.pl!

 

Pozdrawiamy i czekamy na Wasze opinie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
4

Przepis dnia

Desery Ciasteczka maślane

Przepis na ciasteczka maślane

Odsłon: 2810

60 min
4

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13